Στο Μηχανουργείο μας και για τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, μπορούμε να διαθέσουμε, ετοιμοπαράδοτα ή κατά παραγγελία εντός μιας εργάσιμης ημέρας, μια μεγάλη γκάμα υποβρύχιων αντλιών με τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση. Για κάθε περίπτωση ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά της ανλτίας όπως το βάθος της γεώτρησης, τη στάθμη άντλησης, τη διατομή των σωληνώσεων και βέβαια τη χρήση για την οποία προορίζεται το νερό, πραγματοποιείται η μελέτη εγκατάστασης της αντλίας. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό διαθέτουμε υποβρύχιες αντλίες για αγροτική χρήση, σε δήμους για ύδρευση και άρδευση, αλλά και σε βιομηχανίες - βιοτεχνίες. Αναλαμβάνουμε την πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση που γίνεται από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο. Παρέχουμε επίσης όλα τα μέσα για να εγκαταστήσουμε και μηχανολογικά πλήρως το υποβρύχιο αντλητικό συγκρότημα.
Οι υπηρεσίες μας όμως δεν σταματούν εδώ. Παρέχουμε τεχνική υποστήριξη και επίβλεψη της ορθής λειτουργίας του αντλητικού συγκροτήματος μαζί με εγγύηση ορθής λειτουργίας. Σε περίπτωση βλάβης ενεργούμε άμεσα απεγκαθιστόντας την υποβρύχια αντλία και επισκευάζοντάς την μέσα σε μία ως τρεις ημέρες ανάλογα με το μέγεθος της ζημίας ενώ υπάρχει και δυνατότητα αντικατάστασης.

Caprari2

 

Για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωπούμε την κορυφαία Ευρωπαΐκη εταιρία κατασκευής αντλιών Caprari.

caprar

 

Εγκατάσταση υποβρύχιας αντλίας 6' για αγροτική χρήση.

DSC00047DSC00050

 

Εγκατάσταση υποβρύχιων αντλιών 8' και 10' έπειτα από επισκευή για εταιρεία ύδρευσης.

IMG103IMG 3767

 

Παρακάτω σας παρατίθεται λεπτομερή περιγραφή των υποβρύχιων αντλιών μας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την εκκίνησή της ή για πιθανή διακοπή λειτουργίας της. Αναφέρονται επίσης οι κατηγορίες υποβρύχιων αντλιών καθώς και αναλυτική περιγραφή των εξαρτημάτων τους.

1η κατηγορία. Αντλίες ακτινικής ροής (radial pumps).

    Είναι αντλίες κατάλληλες να δουλεύουν με μικρότερη παροχή (και εξαιτίας των μικρών τους διαστάσεων) μπορούν να δεχθούν μεγάλο αριθμό βαθμίδων που σημαίνει υψηλές πιέσεις (αναφερόμενοι στην ίδια ιπποδύναμη). Κάθε βαθμίδα αποτελείται από το, συνήθως, χυτοσιδηρό μπολ, και τη φτερωτή που πάλι ανάλογα με τον τύπο της αντλίας μπορεί να είναι κατασκευασμένο από χυτοσίδηρο ή κασσιτεροχαλκό ή πρεσσαριστό ορείχαλκο ή από θερμοπλαστική ρητίνη. Ο άξονας στηρίζεται στην εισαγωγή και εξαγωγή με ισχυρά δαχτυλίδια και εκτός από τα επιχρωμιομένα χιτώνια στα άκρα προστατεύεται από τους προεκταμένους αφαλούς  των φτερωτών. Για τις μακρύτερες αντλίες έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση μιας ενδιάμεσης βάσης με δαχτυλίδι.

2η κατηγορία. Αντλίες μικτής ροής (semi-axial pumps).

    Είναι κατασκευασμένες με περισσότερες βαθμίδες από χυτοσιδηρό μπολ και φτερωτές. Οι φτερωτές μπορεί ομοίως με τις αντλίες ακτινικής ροής να είναι από κασσιτεροχαλκό ή πρεσσαριστό ορείχαλκο ή από θερμοπλαστική ρητίνη. Ο άξονας στηρίζεται σε κάθε μπολ με μια σειρά από λαστιχένια κουζινέτα. Στην κανονική παραγωγή ο άξονας είναι από επιχρωμιωμένο ατσάλι κατόπιν παραγγελίας όμως προσφέρεται και από ανοξείδωτο ατσάλι. Κάθε αντλία είναι εφοδιασμένη και με βαλβίδα αντεπιστροφής.

 

3η κατηγορία. Ακτινικές αντλίες με περίβλημα από ανοξείδωτη λαμαρίνα (radial pumps into tubes).

 

    Είναι κατασκευασμένες με διαχύτες από θερμοπλαστική ρητίνη με μεταλλική εσωτερική επικάλυψη, τοποθετημένες μέσα σε ατσάλινη ανοξείδωτη σωλήνα και ασφαλισμένες σε χυτοσιδηρά στηρίγματα στις θήκες αναρρόφησης και κατάθλιψης με σφιγκτήρες. Κατόπιν παραγγελίας οι φτερωτές μπορεί να είναι από κασσιτεροχαλκό. Οι ανοξείδωτοι ατσάλινοι άξονες στους οποίους υπάρχουν τα επιχρωμιωμένα χιτώνια στηρίζονται στα άκρα σε κουζινέτα με επαρκή προστασία από την άμμο.

 

    Οι αντλίες για βαθιά φρέατα εργάζονται με μεγάλο ολικό ύψος και σχετικά μικρές παροχές. Για τις συνθήκες αυτές θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν αντλίες με μικρές τιμές ειδικής ταχύτητας. Οι διαγώνιοι όμως αντλίες βαθιών φρεάτων (μικρή διάμετρος), χαρακτηρίζονται από μεγάλες ειδικές ταχύτητες. Επομένως αυξάνοντας τον αριθμό στροφών των αντλιών αυτών (αυξάνεται η ειδική ταχύτητα) επιτυγχάνεται μεγαλύτερο ολικό ύψος με μικρότερη διάμετρο της πτερωτής (φθηνότερη αντλία), ενώ βελτιώνεται ο βαθμός αποδόσεως. 
Η μέγιστη παροχή των βυθιζόμενων αντλιών φτάνει τα 1000 m3/h και το βάθος αντλήσεως μέχρι και 600 m. Η διάμετρός τους μπορεί να είναι τόση ώστε να τοποθετούνται σε γεώτρηση διαμέτρου μέχρι και 10 cm.

 

 

   Untitled-5